Nakon što joj je prošle godine u junu ćerka Petra privremeno oduzeta, pre nekoliko dana sud je doneo pravosnažnu odluku da Ivani Stamenković trajno uskrati starateljstvo i dete dodeli ocu.

"Nisam okarakterisana kao nepodobna majka, štaviše, stručnjaci iz centra za socijalni rad procenili su da se dobro staram o detetu. Međutim, sudski veštaci su utvrdili da otac navodno može da joj priušti bolje uslove za život i dodelili su njemu starateljstvo.

VIŠE O... Ivana Stamenković Sindi izgubila starateljstvo nad ćerkom

Privremenom merom dobila sam model po kojem viđam svoje dete, a to je utorkom i četvrtkom po dva sata, i svaki drugi vikend može da provede sa mnom. Po meni je to premalo vremena za majku i dete koje su četiri i po godine bile nerazdvojne. Dete koje se u tom uzrastu odvoji od majke mora da ima psihičke posledice. Nisam joj rekla istinu jer neću loše da utičem na njenu psihu."


Ivana dodaje da se nada da će se situacija promeniti i da će Petra kada napuni sedam godina odlučiti da živi s njom.

"Govorim joj sve najbolje o ocu, objasnila sam joj da mama sada ima više posla i da je zbog toga ona više kod tate. Ne želim da ima posledice zbog ove situacije. Nadam se da će se sve ovo promeniti, jer dete sa navršenih sedam godina može da odluči kod koga će živeti. Ranije je ta granica bila devet godina, ali je u međuvremenu pomerena. To mi daje snagu da ostanem jaka upravo zbog nje. Potreban joj je bar jedan roditelj koji će brinuti o njoj kako treba", iskrena je bivša modelsica.

Izvor: Hello

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.