Projekat je dobio naziv po broju koji je Bekam nosio u reprezentaciji i Junajtedu i fokusira se na sedam država u kojima su najmlađi ugroženi – Srbiju, Burkinu Faso, El Salvador, Papuu Novu Gvineju, Svazilend, Džibuti i Bangladeš. 

"Dejvid će koristiti svoj snažni uticaj i veze kako bi se prikupila neophodna sredstva i podstakli svetski čelnici na osiguravanje trajnih i pozitivnih promena za dobrobit dece", objavio je Unicef.

Pogledajte i Dejvid Bekam, tata koji "blamira" svoju decu

Saradnja Bekama i Unicefa koncentrisaće se na socijalnu inkluziju dece iz marginalizovanih grupa u Srbiji, zdravlje majki i mortalitet novorođenčadi u Džibutiju, projektima obrazovanja u Bangladešu, gde će akcenat biti na pružanju znanja učiteljima i obezbeđivanju udžbenika. 

Takođe, fokus će biti i na kontroli kvaliteta vode i higijenskih uslova u Burkini Faso, zaštiti bezbednosti dece u El Salvadoru, zemlji sa najvećim brojem ubistava maloletnika. U Papui Novoj Gvineji radiće se na problemu ishrane, pošto je skoro polovina dece mlađe od 5 godina neuhranjeno, dok će u Svazilendu biti pokrenut projekat borbe protiv side i virusa HIV. 

Pogledajte i Humana Šakira: Virtuelna “baby shower“ proslava (FOTO)

Sredstva će biti uplaćivana za pomoć marginalizovanoj deci u sedam spomenutih oblasti 

"Ideja je bila izabrati sedam država kojima su sredstva stvarno potrebna i koje se takođe bore protiv nekih od najvećih opasnosti sa kojima se deca danas susreću. Dejvid je odabrao sedam oblasti prema kojima ljudi, pa nekad i Vlade država, nisu pažljive“, rekao je Paloma Eskudero, direktor komunikacija Unicefa. 

Pogledajte i Dejvid Bekam: nigde bez ćerkice (FOTO)

Osim spomenutih zemalja Dejvid Bekam pomogao je i neke koje nisu na spisku programa. 

"On je podigao svest sa kojima se deca suočavaju – pre svega lošom ishranom, ebolom i sidom. Putovao je u sedište Unicefa u Sijera Leoneu, Burkini Faso, Južnu Afriku, Tajland i najskorije na Filipine gde je pomogao da se skupe sredstva za decu pogođenu tajfunom Hajan. Preko projetka ’7: Unicefov fond Dejvida Bekama’ zajedno možemo doneti pozitivne promene deci širom sveta“, dodao je Eskudero. 

Bekam, koji je već deset godina Unicefov ambasador dobre volje, rekao je kako se nada da će taj korak inspirirati i njegovu decu da krenu tim putem.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.