Uz mnoštvo igara, predloga i smernica, odrasli će imati priliku da saznaju kako da muzika postane saveznik u razvoju dece svh uzrasta na predavanju “Muzika za srećno roditeljstvo“, koje će biti održano 10. februara od 17.30 u prostorijama HR Centra, Birčaninova 48. Predavanje je namenjeno roditeljima, ali i svima koji provode vreme sa decom ili planiraju da postanu roditelji. 

Pogledajte i 5 načina da vaše dete zavoli muziku

Predavanja sa praktičnim radionicama su podeljena u tri celine i u prvoj prate dečji razvoj od prenatalnog perioda do uzrasta od 3 godine, u drugoj je fokus na deci uzrasta do polaska u školu a u trećoj se bavimo decom školskog uzrasta. Prisutni će imati prilike da ovladaju praktičnim i odmah upotrebljivim znanjima i da kroz igru i primeren muzički izbor, svesno rade na maksimalnom kvalitetu odrastanja svoje dece.

Pogledajte i Uticaj muzike na decu

Prvo predavanje zakazano je za 10. februar kada će prisutni imati prilike da saznaju kako se uz pomoć muzike razvija inteligencija, šta bebe čuju i šta bi trebalo da slušaju u stomaku, kako uz igru ubrzati razvoj govora i zašto je važno pevati bebama. Uz ove i mnoge druge teme, budite spremni na igru i smeh, jer nam je važno da se dobro zabavite kako bi ste takvo raspoloženje preneli i na najmladje ukućane.

Pogledajte i Dete i muzika: Kada je vreme za započinjanje muzičkog obrazovanja

Predavanja vodi diplomirani muzički pedagog Marijana Milošević Simić, autor jedine muzičke radionice za bebe u Srbiji i autor seminara akreditovanih kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pri Ministarstvu prosvete. Muzička radionica za bebe uzrasta od šest meseci i starije održavaju se takođe u prostoru HR Centra.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.