Najbolji srpski teniser Novak Đoković obeležio je tradicionalni pravoslavni praznik Oce ili Očeve, koji uvek pada u nedelju pred Božić.

Pogledajte i Porodični praznici pre Božića

Tog dana deca porane i unapred pripremljenim kanapom, koncem, šalom, maramom ili kaišem na prepad vezuju svoje očeve za noge ili ruke. Međutim, s obzirom da je Stefan još uvek beba, umesto njega poznatog tatu vezala je supruga Jelena Đoković, a slika je ubrzo objavljena na nalozima društvenih mreža prvog tenisera sveta.

Pogledajte i Specifičan odnos očeva i sinova

Foto: Twitter

"Izuzetan je osećaj biti otac i proslavljati Dan očeva - prvi put! Pravoslavni Božić je za tri dana, a tri nedelje ranije počinjemo sa proslavljanjem porodičnih veza i zajednice Danom dece koji se obeležava treće nedelje pre Božića, zatim Danom majki nedelju dana kasnije, i konačno Danom očeva poslednje nedelje pred Božić. Tradicija nalaže da na Dan dece simbolično vežete svoje dete, kao i majke i očeve na njihove dane. Simbolika koja se krije iza vezivanja jeste  učvršćivanje porodičnih veza obavijenim ljubavlju, poštovanjem i jedinstvom. Moja supruga je, zbog toga, danas vezala mene u Stefanovo ime! Srećni vam Oci!", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.