Prilikom posete porodilištu GAK Narodni front, gde je uručivao poklon čestitke prvorođenim bebama, Siniša Mali je istako da Grad trenutno radi na donošenju odluke da se nezaposlenim porodiljama u Beogradu obezbedi veća pomoć.


PROČITAJTE I... Grad Beograd: Poklon čestitke za prve bebe u 2015. (VIDEO)


Kako je rekao, radi se o naknadi koju grad dodatno daje na ono što zakonom sledi.

Prema njegovim rečima, pokušaće da nezaposlenim porodiljama podignu naknadu sa trenutnih 20.000 na 35.000 dinara.

"Neki novac smo uštedeli. Uspeli smo da konsolidujemo neke druge stavke u budžetu grada Beograda. Obećao sam jedanput i to želi da ispunim da kad god se pojavi prilika za malo prostora u budžetu uvek ćemo dati onima kojima je najpotrebnije a to su prevashodno deca i porodice. U ovom trenutku upravo razmišljamo o tome da nezaposlenimm porodiljama povećamo tu naknadu", rekao je gradonačelnik.


Odgovore pravnika potražite u Yumaminom pravnom savetovalištu


Takođe, tom prilikom Siniša Mali je poželeo svim građanima Srbije i Beograda uspešne i srećne novogodišnje i božićne praznike, ali i sve najbolje mladim roditeljima i zahvalio se zaposlenim na GAK Narodni front na napornom radu.


Izvor: Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.