"Za mene ne postoji lepši način da započnem Novu godinu od posete porodilištu i obilasku prvorođenih beba u Beogradu. Ove godine prva beba se rodila minut nakon pomoći i zove se Nemanja, a teška je 3,2 kilograma. Drugorođena beba je Maša koja se rodila 20 minuta nakon ponoći i ima 3,5 kilograma", rekao je Siniša Mali prilikom obilaska beogradskog porodilišta, prvog januara.




Tom prilikom majkama dečaka Nemanje i devojčice Maše gradonačelnik je uručio i pomoć od po 300.000 dinara.


PROČITAJTE I... Najlepša muška imena u Srbiji



"Grad Beograd od ove godine novčano pomaže prvorođene bebe i to i žensko i muško dete", rekao je Mali novinarima nakon obilaska Danijele Živanović i Darinke Grujić koji su nešto posle ponoći u GAK Narodni front na svet donele dečaka Nemanju, odnosno devojčicu Mašu.


Objašnjavajući da je to promena u odnosu na prošlu godinu, on je istakao da će praksa sa kojom je započeto ove godine, da se novčano pomaže sa po 300.000 dinara prvorođeno žensko i muško, biti nastavljena i u godinama koje dolaze.






Gradonačelnik je čestitao roditeljima na novi članovima porodica ističući da je Nemanja treće, a Maša drugo dete u porodici.


Mali je istakao i da je prošle godine u Beogradu rođeno nešto manje od 20.300 beba što je porast u odnosu na 2013. godinu.


PROČITAJTE I... Najlepša ženska imena u Srbiji



"Znam da će 2015. godina biti još bolja, odnosno još uspešnija u tom pogledu"", rekao je Mali i podsetio da će grad nastaviti sa tradicionalnom pomoći roditeljima u Beogradu, a u vidu bebi paketića.


On je naveo da će grad nastaviti da daje paketiće i najavio da će ove godine pokušati da nađu još više donatora kako bi ti paketi bili potpuniji i bogatiji.


Izvor: Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.