Već duže vreme Kim pre odlaska na spavanje, kao i za treninge, oblači uzak korset od kog njen struk postaje uži. Istu stvar radila je i Džesika Alba, koja ja noću nosila po dva korseta, i to tri meseca, kako bi smršala posle porođaja. Neki specijalisti tvrde da nošenje korseta oblikuje mišiće i pomaže da se znojenjem izbace toksini. Drugi, pak, tvrde da ova taktika nanosi više štete nego koristi.

PROČITAJTE I...Savršen izgled slavnih mama - veliko opterećenje za porodilje

Kim Kardašijan, foto: Instagram

Džesika Alba govorila je o svom iskustvu nošenja ovih korseta. "To je brutalno, nije za svakoga", istakla je glumica. 

PROČITAJTE I...Kim ponovo vitka: Skinula sam postporođajne kilograme!

Kim, međutim, ne smeta ništa što joj pomaže da izgleda mršavije. Sa korsetima idu i uputstva koja predlažu prelazak na uravnoteženu ishranu koja je obavezan deo uspešnog mršavljenja. Ova pomagala osim što ometaju pravilno disanje, smanjuju i apetit jer pritiskaju unutrašnje organe. 

PROČITAJTE I...Zdravo mršavljenje posle porođaja: Oprezno sa dijetama!

Stručnjaci upozoravaju mame da ih ne koriste jer se njima smanjuje kapacitet pluća, srca i drugih organa, a usporava se i metabolizam jer su ćelije lišene kiseonika. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.