Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lični pratioci za još 140 mališana sa smetnjama u razvoju

Usluge ličnog pratioca dobiće još 140 dece sa smetnjama u razvoju, a ugovor su juče potpisali sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović i Goran Rojević, predsednik organizacije „Dečije srce”, koja će sporovesti taj program. ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da je nadležnima u gradu stalo da obezbede pomoć onima kojima je to najpotrebnije. On je dodao da će biti zaposleno 140 ličnih pratilaca, a podsetio je da je prethodno zaposleno još 44.

Pogledajte i Kada dete kasni u razvoju

Sekretarka za socijalnu zaštitu, Jasmina Ivanović, objasnila je da je za uslugu ličnih pratilaca opredeljeno više od 30 miliona dinara budžetskih sredstava, jer je reč o velikom broju pratilaca. Oni će biti angažovani do kraja školske godine, a Ivanović je rekla da se sa tom uslugom neće stati.

Pogledajte i Sedam odsto dece sa smetnjama u razvoju je darovito

Organizacija "Dečije srce" će, kako je objasnila, sve vreme imati kontakte sa Centrom za socijalni rad i sa roditeljima.

"Dok određeni lični pratioci ne počnu da se spajaju sa odgovarajućim detetom, jer mora da se postigne i ta saglasnost, organizacija će raditi sa roditeljima, a Sekretarijat se stara da sredstva budu iskorišćena onako kako je predviđeno", naglasila je Ivanović.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica