Povodom 25 godina od proglašenja Konvencije o pravima deteta, kao i dana Međunarodne organizacije za dramu i pozorište u obrazovanju, DAH Teatar i CEDEUM (Centar za dramu u edukaciji i umetnosti) organizuju pozorišni festival pod nazivom "Mater Terra" (lat. "majka zemlja"). Teme festivala su ekologija i ekologija duše, a zamišljen je kao festival dece i mladih.

Mater Terra, promo: foto

"Ekologija duše je nova kovanica koja za nas podrazumeva zdrave i razvijene međuljudske odnose, otvorenost i prihvatanje drugog i drugačijeg, razvijanje empatije i prihvatanje solidarnosti i podrške. Festival je zamišljen kao mesto razmene, predstavljanja rada dramskih sekcija i grupa uz mogućnosti stručnih saveta za učitelje, profesore, umetnike i dramske pedagoge. Verujemo da dramski procesi i pozorište mogu pozitivno da utiču na lični razvoj, kao i razvoj društva, ali i sveta u kome živimo", kaže umetnička direktorka festivala, Sanja Krsmanović Tasić.


Festival će se održati u prostorijama Osnovne škole "Kralj Petar II Karađorđević" u Beogradu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.