Dugo najavljivan fond trebalo bi da bude spas teško obolelim mališanima za čije su lečenje iscrpljene sve mogućnosti u srpskim bolnicama. Ministar zdravlja nije mogao da kaže kolika je suma novca koju će država uplatiti na račun fonda, ali je podsetio da je osnivač ove institucije Vlada Srbije kao i da su sve procedure oko osnivanja okončane.


VIŠE O... Najčešće roditeljske greške u lečenju dece

"Sve je završeno, osnovana su tela fonda, kao i mehanizmi zaštite i sada je preostalo samo da stigne prva uplata na račun fonda, sto će značiti i početak njegovog rada", rekao je Lončar.

Za pomoć ovog fonda mogu da se obrate porodice teško obolele dece uz izveštaj naših stručnjaka da se ona ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, a onda će stručne komisije odlučivati o njihovom odlasku na lečenje u inostranstvo i o potrebnoj finansijskoj pomoći. Članove stručne komisije biraće ministar zdravlja, a ovakve komisije biće osnovane za svakog obolelog mališana, posebno ukoliko bude potrebe u rad komisije uključivaće se i strani stručnjaci.


VIŠE O...Britanski stručnjaci operišu mališane iz Tiršove

Prema saznanjima Politike, u Fond za lečenje dece u inostranstvu država će uložiti kao početni kapital milion evra.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.