I uoči ove Nove godine, Pošta Srbije organizuje akciju za mališane "Piši Deda Mrazu", u želji da devojčicama i dečacima ulepša zimske praznike i podstakne ih na stvaralaštvo, kreativnost i maštovitost, kao i da ih ohrabri da uz igru i zabavu, nekada i pišu i tako obogate maternji jezik. 

Pogledajte i Da li verujete u Deda Mraza?

Na adresu Pošte Srbije pred svaku Novu godinu stigne više hiljada dečijih pisama Deda Mrazu, a prošle godine ih je bilo najviše - preko 9.000, iz čitave Srbije. Na pismu treba obavezno napisati ime i prezime pošiljaoca, adresu, godinu rođenja i - broj telefona.

Pogledajte i Kako da dete prevaziđe strah od Deda Mraza?

Akcija će trajati do 9. decembra i u njoj mogu učestvovati najmlađi iz cele Srbije. U pisma Deda Mrazu mališani mogu da spakuju svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje, poruke i slično. 

Pisma treba slati na adresu: Nagradni konkurs "Piši Deda Mrazu", poštanski fah 900, 11000 Beograd 6. Decu koja pošalju najmaštovitija pisma, čekaju nagrade.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.