Valentina (24) je rođena u Zemunu i još kao srednjoškolka je upoznala Ivana Skorića (28), koji je sa porodicom živeo u susednoj ulici. Ključnu ulogu u njihovom upoznavanju imala je Valentinina majka koja je radila u firmi Ivanovog rođaka, gde je njen budući zet slučajno video Valentinine fotografije.


Ivan i Valentina započeli su vezu dok je on bio na odsluženju vojnog roka u kasarni na Banjici, tako da je njihova ljubav, umesto komšijske, bila vojnička.


Vreme je ze bebe: Porodica Novakov iz Ravnog sela


Posle četvorogodišnjeg zabavljanja, otpočeli su zajednički život u kući Ivanovih roditelja, a sreću im je pomutilo saznanje da Valentina boluje od sistemskog lupusa. Na svu sreću, u pitanju je bio blaži oblik ove autoimune bolesti koji se manifestovao samo u vidu promene na koži lica.

Bolest nije bila prepreka začeću bebe, ali je nadzor nad trudnoćom morao biti pojačan, a porođaj je završen carskim rezom. Zahvaljujući timu lekara iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, na svet je pre dve godine stigla zdrava devojčica, a 18. juna 2014. njihova porodica postala je bogatija za još jednog člana - dečaka Vuka.

Vreme je za bebe: Porodica Spariosu iz Uzdina

Ivan radi u JKP Gradska čistoća i zahvaljujući relativno stabilnim prihodima može da obezbedi egzistenciju porodice, a Valentina se nada da će moći da nađe posao kad Vuk stasa. Za sada im je prelazno rešenje preseljenje kod Valentininog oca na Ub, gde mogu da uzgajaju povrće i životinje i tako obezbede osnovne životne namirnice. Želja da imaju decu i stabilnu porodicu je kod ovo dvoje mladih ljudi jača od svega.


Svi parovi koji žele da se prijave za učešće u emisiji "Vreme je za bebe" mogu to učiniti putem broja telefona: 011 63 05 734 ili na i-mejl: vera@nira.rs

Vera Novaković