Pored toga što je jedan od najistaknutijih domaćih košarkaša i uspešan selektor našeg državnog tima, Saša Đorđević je od 2005. godine nacionalni ambasador Unicefa i do sada je pomogao da se 54 osnovne škole uključe u program "Škola bez nasilja", čiji je Đorđević promoter.

Otkad je na poziciji ambasadora Unicefa za Srbiju, on naglašava važnost bavljenja sportom.

Pogledajte i Aleksandar Saša Đorđević - tata šampion!

"Moja poruka za decu je da se bave sportom i da kroz sport steknu životne veštine koje će im koristiti za bilo koje zanimanje koje odaberu u životu. Roditelji treba da podrže svoju decu da se bave sportom, da ih bodre i pozitivno motivišu", rekao je Đorđević i dodao da bi roditelji trebalo da istaknu sve ono što je dobro u sportu, umesto da se fokusiraju isključivo na takmičenje.

"Jako je loše kada roditelji kažnjavaju decu zato što nisu postigla uspeh na nekom takmičenju. Treneri i nastavnici fizičkog vaspitanja imaju važnu ulogu, da budu uzori deci, da im prenesu najbolje vrednosti sporta i timskog rada."

Pogledajte i Kako izabrati sport po meri deteta?

Saša je za Story objasnio koje su sve prednosti sportskog života, kao još jedan razlog da mališani počnu da se bave sportom i u tome dobiju bezrezervnu podršku svjih roditelja.

"Sport, igra i fizičko vaspitanje imaju izuzetno važnu ulogu za psihofizički razvoj svakog deteta. Kroz sport, igru i rekreaciju deca stiču osećaj učestvovanja, pripadanja. Sport povezuje pojedince, timove, zajednice, ističe njihove zajedničke vrednosti i ideale, prevazilazi kulturološke i etničke podele. Kroz sport deca uče kako da poštuju pravila, kako da sarđuju, kako da kroz rad postižu uspeh, ali i kako da podnose poraz", zaključio je.


Pogledajte i Sportisti u pelenama

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.