Kids fest
koji se ove godine odvija pod sloganom "Hajde da gledamo filmove" svečano će u ponedeljak otvoriti ambasadorka festivala, glumica Nataša Tapušković. Na otvaranju biće upriličen i zabavni program UMS-a, a hor Čarolija izvešće prvi put himnu Kids festa. Najmlađi posetioci će biti u prilici da gledaju i film iznenađenja.

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 13. do 17. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, oprobaju se u modeliranju gline, upoznaju svet baleta, druže se sa maskotama, klovnovima i igraju u duhu hip-hopa.

Kids fest proslavio 10. rođendan!

Dečiji filmski festival Kids fest obeležio je juče u Beogradu desetu godinu postojanja. Leontina Vukomanović, Danijela Vranješ, Nikola Popević i tridesetak osnovaca, tom prilikom su duvali svećice na rođendanskoj torti i razmenili utiske o tome koje filmove treba pogledati ove godine na Kids festu.


Tokom 10. Kids festa u periodu od 13. do 19. oktobra biće prikazana najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuske, Danske, Belgije, Švedske, Hrvatske, Norveške i SAD-a), za decu predškolskog i školskog uzrasta. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija "20th Century Fox". Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima "Cineplexx Ušće Shopping Center", "Cineplexx Delta City", "Roda Cineplex", "Dvorani Doma Sindikata" i u bioskopu "Fontana, u Novom Sadu u bioskopu "Arena Cineplex", u Kragujevcu u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza", dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop "Vilin Grad". Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.


Osvojte karte!

Yumama i MegaComFilm nagrađuje 15 čitateljki sa po dve karte za svečano otvaranje Kids festa. Potrebno je samo da na i-mejl redakcija@yumama.com pošaljete tačan odgovor na pitanje: "Ko će otvoriti 10. Kids fest?"
Zajedno sa odgovorom pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

Napomena: Dobitnici će biti kontaktirani putem i-mejla.

Pogledajte na koji način su ličnosti iz sveta filma, muzike i sporta čestitale Kids festu 10. rođendan!