U ovoj humanitarnoj akciji mogu učestvovati svi posetioci, prijatelji, saradnici, festivali, udruženja, izdavačke kuće, umetnici i sugrađani, navode organizatori i dodaju da bi idućeg vikenda trebalo od 12 do 20 časova doneti bar po jednu knjigu, a poželjno je i više. Milionski grad kao što je Beograd sigurno može da sakupi 25.000 knjiga, koliko je poplavljeno u Biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu.

Biblioteka „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu je osnovana 1904. godine i ove godine slavi 110 godina postojanja. U poplavi je nastradalo oko 25.000 knjiga.

"Ako ste krenuli na koncerte, Vikend francuskog filma, neku od tribina, u Američki kutak ili EU info centar, ne idite praznih ruku. Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene knjige, iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda Biblioteke u Obrenovcu. Ponesite knjige, poklonite knjige - da sačuvamo biblioteku", navodi se u saopštenju.


Foto: PROMO

Na otvaranju akcije, 10. oktobra u podne, svi prisutni će se još jednom podsetiti posledica katastrofalne poplave koja je potresla našu zemlju, a posebno Obrenovac i njegove stanovnike i stanovnice, u nadi da će se situacija što pre poboljšati, ali i istaći humano i spontano organizovanje stanovništva širom Srbije da pomognu najugroženijim područjima. Nakon toga, odlomke iz svojih ili omiljenih knjiga, čitaće naši poznati književnici i umetnici.

Akcija se završava u ponedeljak 13.oktobra uveče, predstavom organizacije „Duša“.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.