Kuća na Taraskom brdu, u ulici Vladislava Dempšara 6, dobila je novu namenu, nakon što je privremeno oduzeta zatvoreniku Darku Šariću - ustupljena je novosadskoj Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".

Gradonačelnik Novog Sada je, prilikom svečane predaje ključeva od strane ministra pravde Nikole Selakovića, istakao je da je grad ponosan na činjenicu što je ovaj projekat realizovan, jer, kako je rekao, nema boljeg korisnika ove imovine od škole "Milan Petrović".

Pogledajte i Sedam odsto dece sa smetnjama u razvoju je darovito

"Smatram da ćemo oplemeniti ovaj objekat sa namenom za koju će se koristiti u narednom periodu, a na teritoriji grada postoje još tri oduzeta objekta koja su ustupljena korisnicima", rekao je Vučević i naglasio da je potrebno zajedničko delovanje kako bi svi građani bili ravnopravni i jednako tretirani.

Direktorka škole Slavica Marković je istakla da će ova kuća omogućiti razne aktivnosti, a posebno da se intenzivira saradnja s porodicama učenika, prenose "Novosti".

Pogledajte i Borba sa predrasudama: Hrabra majka prikazuje lepotu dece sa smetnjama u razvoju

"Ovo će biti mesto gde će škola i roditelji učiti jedni od drugih", istakla je direktorka. "Deca i omladina će ovde dobiti specijalizovane prostore gde će moći da koriste rehabilitaciju u bazenima, učestvuju u programima savladavanja socijalnih veština, a planiramo da pozivamo na druženje i učenike drugih škola. To će biti inkluzivni deo sadržaja kada će praviti predstave, učiti plesove i raditi sve za šta su deca te škole nadarena."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.