Nakon što je oskarovka Gvinet Paltrou izjavila da oseća da je slavnim majkama teže nego ženama koje, uz to što imaju porodice, rade u kancelariji, mnoge mame pobunile su se zbog takvog njenog stava, ističući da glumica nema fiksno radno vreme i da može da priušti pomoć u vidu kućnih pomoćnica i dadilja. "Obična" zaposlena majka, s druge strane, nema te privilegije.

Sada se na ovu temu oglasila još jedna mama nagrađena Oskarom - Gvinetina koleginica Kejt Vinslet.

Pogledajte i Gvinet Paltrou: Kako je biti zaposlena mama

Tridesetosmogodišnja glumica, majka trinaestogodišnje Mije, desetogodišnjeg Džoa i desetomesečnog Bera, ima sasvim drugačiji stav.

"Od mnogo glumica smo nedavno čuli koliko je to teško, ali ne bi trebalo nikad da govorimo da nam je teško jer smo tako prokleto srećne", veruje Kejt. "Nije u redu reći tako nešto. Nije lako, ali zar nije tako svakoj zaposlenoj majci?"

Kako je objasnila, Kejti najteže pada to što uvek mora da žonglira dve uloge: s jedne strane je mama, a s druge svetska i filmska zvezda koja u svakom trenutku radi na pripremi nekog filmskog lika.

Pogledajte i Pisma za sve zaposlene i nezaposlene mame

"Za mene lično, težak je prelaz... Moj život kod kuće se veoma razlikuje od života dok radim", objasnila je Vinsletova.

Slažete li se s Kejt?

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.