Mlada i talentovana četrnaestogodišnja Emilija Đonin iz Vršca predstavljaće Srbiju na predstojećoj Dečjoj pesmi Evrovizije na Malti sa kompozicijom „Svet u mojim očima“, koju je i komponovala u sardanji s Draganom Ilićem. Tekst pesme „Svet u mojim očima“ napisao je renomirani muzičar Nikola Čuturilo, dok je za aranžman i produkciju pesme zadužen Dušan Alagić.

VIŠE Dete i muzika: Kada je vreme za započinjanje muzičkog obrazovanja

Zajedno

Dečja pesma Evrovizije održaće se 15. novembra 2014. godine na Malti, pod sloganom „“ („Together“).

Pesma koja će predstavljati Srbiju na Malti, „Svet u mojim očima“ govori o ljubavnim sanjarenjima mlade osobe koja se pita: „Da li si ti dečak iz mog sna, il' samo sanjarim ja”.


Emilija Đonin rođena je 18. avgusta 2000. godine u Vršcu. U isto vreme pohađa, osmi razred osnovne škole „Vuk Karadžić“ i drugi razred srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u Vršcu. Pevanjem je počela da se bavi u detinjstvu i bila je učesnik mnogobrojnih festivala širom Srbije.

VIŠE: Petogodišnja muzička zvezda


Foto: PROMO

Šira javnost upoznaje je 2011. godine kada je u konkurenciji mnogo starijih učesnika zauzela je odlično drugo mesto na takmičenju „Ja imam talenat“. Preko noći postala je idol mladima, posebno u rodnom Vršcu, a o njenom uspehu puno se pričalo i pisalo u domaćim medijima.

Nakon tri godine pauze, Srbija se, odlukom rukovodstva RTS-a, ove godine vratila na Dečji Evrosong.

Od tada je učestvovala u revijalnim programima mnogih festivala a poznata je po učešću na mnogim humanitarnim priredbama, u našoj zemlji i inostranstvu. Zajedno sa najpoznatijim imenima domaće pop muzike, Emilija je učestvovala u realizaciji spota „Čudo”, za ekološki spas naše planete. Učešće na predstojećem Dečjem Evrosongu kruna je njenog dosadašnjeg stvaralaštva.

VIŠE: Razvoj muzikalnosti kod dece predškolskog uzrasta

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.