Drugi dnevnik RTS-a, najpopularnija informativna emisija u Srbiji, sadržaj je koji rado gledaju sve generacije. Međutim, Dnevnik nije omiljeni sadržaj dece, koja će konačno dobiti priliku da se informišu o svemu što nas okružuje na način na koji će to njima biti zanimljivo i prijemčivo - kroz Mali dnevnik, petominutnu informativnu formu, koju u potpunosti realizuju deca!

VIŠE: Nataša Tapušković: Dođite s drugarima na 10. Kids fest!

"Možete li da zamislite decu predškolskog uzrasta kao prezentere ozbiljnih vesti iz zemlje i sveta? Ili kao izveštače sa lica mesta? Ili kao novinare i reportere? A kao prezentere vremenske prognoze? Ili vesti iz sporta?", stoji u saopštenju RTS-a. "Mi možemo. I uradili smo to. Radio-televizija Srbije i produkcija 'Paprika Latino Studios' s ponosom vam predstavljaju 'Mali dnevnik'."

Kako se dalje navodi, reč je u emisiji u kojoj se ništa ne podrazumeva. U njoj će deca koja ne znaju da čitaju novine i reklame pitati šta tačno znači "promenljivo vreme", "samit", "demokratija", "ekonomska kriza" ili "PDV".

"Mali dnevnik" ćemo imati priliku da pratimo svakog radnog dana u 19.20, na Prvom programu RTS-a.

"U tih pet minuta osmeh se neće seliti sa lica. U tih pet minuta, gledalac će zaboraviti na probleme. Imaće priliku da se odmori makar na trenutak", poručuju iz Malog dnevnika.

VIŠE Beograd: Počinje 11. Evropski festival animiranog filma "Balkanima"

Mališani će, dakle, koačno imati priliku da kroz zabavan i informativan sadržaj, rečima koje su njima bliske, bolje upoznaju svet oko sebe. „Mali“ novinari će se truditi da im objasne zanimljive teme, na način na koji oni mogu najlakše da razumeju. Jer i oni su deca. U tih pet minuta, mališani će se kroz zanimljive priloge i bogat sadržaj edukovati na zabavan način i u sebi podstaći istraživački duh. Osetiće da se konačno neko obraća njima i da konačno imaju emisiju kao odrasli.

"Mali dnevnik" će pored malog ekrana okupljati celu porodicu. I deca i odrasli će sa pažnjom pratiti vesti koje su nam "mali" izveštači spremili. Odrasli će imati priliku da se nasmeju i na trenutak zaborave svakodnevicu, a deca da nauče mnogo toga. "Mali dnevnik" je sve samo ne mali.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.