Jelena Bojić (28) je diplomirani specijalni pedagog, dok je Marko (37) na doktorskim studijama na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, a oboje su zaposleni na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Do svojih zvanja i karijera su stigli zajedno jer su još u toku osnovnih studija započeli svoju vezu.


U brak su zakoračili pre kraja školovanja, pre stabilnih prihoda i materijalne obezbeđenosti, ali sa jasnim planom šta žele i mogu da postignu.

U prethodne 232 emisije koje su emitovane od oktobra 2007. Kroz emisiju Vreme je za bebe zabeležila je dolazak na svet 250 mališana!

Zajednički život im je od početka bio lak, kao da su oduvek živeli zajedno. Svako je ispunjavao svoje obaveze na fakultetu. Jelena je upisala završnu godinu studija i oboje su bili mišljenja da je dobar trenutak za bebu. Prvo dete, Milena, stigla je na kraju mamine završne godine studija, a mlada mama je poslednje ispite položila u roku.


Osim što su životni saputnici, Jelena i Marko su i saradnici na polju karijere sa istim interesovanjima i zajedno su sproveli demografsko istraživanje objavljeno u radu "Uticaj abortusa i fertiliteta na demografsku sliku Srbije" nakon čega su postali aktivni članovi udruženja "Opstanak",  u okviru kog su nastavili da se bave problemom nataliteta, da objavljuju radove i da drže različite tribine i seminare. Opšte mesto oko kog se svi u organizaciji slažu je da je današnja demografska slika posledica pogubnog 20. veka koji je Srbiju obeležio ratovima sa velikim gubicima, emigracijom stanovnika i visokom stopom abortusa. "Kada sam ja išla u osnovnu školu u Bagrdanu, svaki razred je imao po dva odeljenja, a odeljene po 25 đaka. Danas ova škola ima po jedno odeljenje po razredu i oko 15 đaka u odeljenju", kaže Jelena.

Autori formata:

Nebojša Nele GarićMiroslav PetkovićNenad OgnjenovićReditelj epizode:Duda Ćeramilac


Iako su naučno potkovani o tome kolika je i kakva potreba za rađanjem, Jelena i Marko su na drugo dete ipak čekali pet godina, jer statistika je jedno, a život drugo.  Naime, prvi porođaj je bio težak i mala Milena  se dugo oporavljala pod nadzorom fizijatra. Mnogo je  bilo briga i suza dok sve nije korigovano. Jeleni je bilo potrebno vreme da prevaziđe strah od ponovnog porođaja, ali njena ćerka je vodila intezivnu "kampanju" da dobije sestru (mada nije bila razočarana ni kad je saznala da će to ipak biti brat). Tako je na svet, carskim rezom u beogradskom porodilištu bolnice "Dr Dragiša Mišović", 27. maja stigao mali Gavrilo. Presrećni tata je pred kamerama izjavio: "Ovo je najlepši rođendanski poklon koji se može dobiti. Danas punim 37 i baš danas mi se rodio sin".


Gavrilo je danas dobra i tiha beba, a Milena ne dozvoljava da bude isključena iz bilo koje aktivnosti oko njega. Porodica Bojić je ispratila TV ekipu rečima: "Planiramo sigurno još dece. Bar još jedno. Moramo samo da se dogovorimo koji je momenat najbolji za novu bebu i javljamo vam se ponovo".

Svi parovi koji žele da se prijave za učešće u emisiji "Vreme je za bebe" mogu to učiniti putem broja telefona: 011 63 05 734 ili na i-mejl: vera@nira.rs


Vera Novaković