Svaki par će biti predstavljen jednom fotografijom, koje su nastale u periodu od 2004. do 2014. godine. Skoro svi blizanaci koji se nalaze na fotografijama će biti prisutni na otvaranju što će celom događaju dati posebnu notu, navode organizatori.

Trbović pruža široku lepezu jednojajčanih blizanaca ne samo po uzrastima (bebe, deca, tinejdžeri, momci, devojke, zreli ljudi, penzioneri), već i po zanimanjima.

VIŠE: Jednojajčani blizanci ipak nisu potpuno identični

Pronaći jednojajčane blizance koji se zajedno bave pilotiranjem vojnim avionima i helikopterima ili su lekari, policajci, pa i sveštenici, i koji su voljni da budu fotografisani, samo po sebi predstavlja veliki podvig.


Foto: Vesti Online

Samim tim Trbovićeve fotografije postaju svojevrsni biseri, koje ne treba gledati samo iz uskog ugla fotografa koji zanat stavljaju iznad onoga što fotografija nosi kao svedočanstvo jedne epohe, navodi se u saopštenju.

VIŠE: 10 zanimljivosti o blizancima

Autor se do sada dokazao svojim velikim opusom koji se sastoji pretežno od crno-belih fotografija. Istoričar srpske fotografije Goran Malić opisuje ga kao autora sklonog ispitivanju socijalnih fenomena: pretprazničnog ukrašavanja kuća, uličnih prizora, tetovaža, motociklista, spomeničke dekoracije arhitekture Beograda i blizanaca.

Dr Aleksandar Trbović je majstor fotografije Foto saveza Srbije. Ovo je njegova druga konceptualna izložba. Živi u Beogradu i predaje na Medicinskom fakultetu, piše Tanjug.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.