Dečji eko-park napravljen je s različitim ciljevima, a neki od njih odnose se na razvijanje motoričkih sposobnosti dece, podsticanje emocionalnog razvoja, kao i razvoja ekološke svesti, istakla je marketing menadžer kompanije "Neoplanta", koja je pokrenula projekat izgradnje parka u saradnji s JP "Ada Ciganlija".

Međutim, njima su u najvećoj meri pomogli potrošači, koji su kupovinom proizvoda ove kompanije pomogli izgradnju.

VIŠE: Evropski školarci obeležili "Dan za reke"

"Nama je izuzetno drago što smo, pored svih sportskih sadržaja koji postoje na Adi Ciganliji, dobili i jedan zabavni eko-park za decu predškolskog i školskog uzrasta, gde će moći da se edukuju, razvijaju svoje motoričke sposobnosti i ekološku svest", rekla je na otvaranju portparolka JP "Ada Ciganlija" Maja Pavlović.

Program je vodio glumac Srđan Ivanović, a okupljene je zabavljao klovn Paja. Takođe, svi posetioci otvaranja imali su priliku da premijerno pogledaju edukativno-interaktivnu predstavu o reciklaži "Ekoslav u akciji", koju je realizovalo Udruženje građana za pozorište, televiziju i film "Epizodista".

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.