Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski fond za prirodu na Festivalu cveća: Igrom i druženjem do bolje planete

Učenici beogradskih osnovnih škola imali su priliku da proteklog vikenda u parku "Manjež", zahvaljujući Svetskom fondu za prirodu, učestvuju u brojnim radionicama i kvizovim na temu očuvanja prirodne sredine.

 Izvor: Foto: Promo

Svetski fond za prirodu (WWF) je, kao i prethodnih godina učestvovao na Beogradskom festivalu cveća i to organizacijom brojnih radionica za decu, kvizova na temu vodenog i ekološkog otiska, itd. Tokom dva dana trajanja Festivala, preko 40 učenika OŠ "Mladost", OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" i OŠ "Vladislav Petković Dis" učestvovali su u ekseprimentarijumima u kojim su mogli naučiti dosta o značaju vode, vodenih ekosistema, biodiverziteta u vodenim ekosistemima, ali i o ugroženim vrstama.

"Iz suvoparnog stila masovno rasprostranjenih predavanja deca zapamte jako malo. Ovo je jedini način da deca na praktičan način usvoje ono što su videli. Ovakve inicijative bi trebalo da poprime veće razmere jer je ovo način učenja o kom se priča, ali se retko primenjuje", smatra Jelena Opačić, nastavnica OŠ "Mladost".

Da je zainteresovanost bila velika, pokazuje i činjenica da čak ni loše vremenske okolnosti prvog dana Festivala nisu omele radoznale mališane koji su pod kišobranima zajedno sa svojim nastavnicima aktivno učestvovali u radionici.

U saradnji sa Centrom za unapređenje životne sredine postavljena je i izložba najboljih 15 fotografija iz konkursa Plavo zeleni svet. Cilj izložbe je promovisanje prirodnih bogatstava i buđenje svesti građana o značaju očuvanja prirode u Beogradu i Srbiji.

Nešto stariji posetioci WWF igrališta su se mogli upoznati sa projektnim aktivnostima WWF-a u Srbiji. Pričalo se o značaju vlažnih staništa i inicijativi za njihovu revitalizaciju u Specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje, inicijativi za stvaranje Evropskog Amazon (budućeg UNESCO Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji će se prostirati u pet zemalja u regionu). Predstvaljen je i "neotrkiveni svet" Parkova Dinarskog luka i aktivnosti u okviru ove regionalne inicijative.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica