Džena i Den Hejli iz Filadelfije su na samom početku Dženine trudnoće otkrili da njihova beba, kojoj su već odabrali ime Šejn, pati od anencefalije, neurološkog defekta usled kojeg se mozak i lobanja ne razvijaju pravilno. Lekari tvrde da još uvek ne mogu da procene kakav će kvalitet Šejnovog života biti i koliko će on uopšte poživeti, a mališani koji na svet dođu s anencefalijom obično žive svega nekoliko dana.

Zbog toga su Džena i Den rešili da, kad već ne znaju koliko će vremena za druženje s Šejnom imati, svaki trenutak u iščekivanju njegovog rođenja provedu zabavljajući se i pokazujući jedno drugom i svom nerođenom dečaku ljubav. Zbog toga oni putuju, posećuju muzeje, koncerte i utakmice, uživaju u čarima plaža, a sve dokumentuju dirljivim fotografijama i vode svojevrsni dnevnik.

Svi njihovi doživljaji objavljeni su na njihovoj stranici "Molitve za Šejna" na društvenoj mreži "Fejsbuk",  koju trenutno prati više od 250 hiljada ljudi.

Jedan par je, u iščekivanju svog mališana za koje još uvek ne znaju koliko će poživeti, odlučio da zabeleži svaki dragoceni trenutak njihove porodične i ljubavne priče.