Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali princ" za Timotija Džona Bajforda

Ovogodišnji dobitnici Nagrade za životno delo "Mali princ" koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici su nedavno preminuli britanski režiser, scenarista i glumac Timoti Džon Bajford i mađarski reditelj, ...

  Izvor: Foto: Vladimir Šporčić/AMS

Nagrada je dodeljena odlukom Saveta Festivala, a biće uručena na svečanom otvaranju Festivala u nedelju, 21. septembra 2014. godine u 20 sati.

U ime Timotija Džona Bajforda, koji je preminuo u maju ove godine i čija je smrt nenadoknadivi gubitak za kulturu naše zemlje, nagradu će primiti njegova supruga Zorica Bajford. Njoj i drugom dobitniku Gezi Balogu priznanje „Mali princ“ će uručiti direktor i selektor Festivala Slobodan Marković.

VIŠE Timoti Džon Bajford: Igra je najbolji način učenja

Odluka o nagradama, koje se inače uvek uručuju prilikom svečanog otvaranja Festivala, donesena je jednoglasno na sednici Saveta održanoj 23. oktobra 2013. kojom je predsedavao Jovan Ćirilov.

Timoti Džon Bajford je početkom novembra prošle godine, nakon što je obavešten da je dobio nagradu rekao, između ostalog, da je svestan značaja priznanja i da je „jako dirnut“, kao i da jedva čeka da poseti predstojeći Festival. Na veliku žalost ogranizatora Festivala i celokupne kulturne javnosti, gospodin Bajford neće lično primiti nagradu.

VIŠE: Predstave iz Indije, Japana, Rusije, Srbije i još 9 zemalja na 21. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica