O brzini i tehnici Saleta Đorđevića kao košarkaša ne vredi trošiti reči jer se on tokom svoje duge karijere nebrojeno mnogo puta dokazao i s pravom ga mnogi smatraju legendom srpske košarke. Uz to, sve se češće o njemu govori i kao o vrsnom treneru, a da je pred njim svetla trenerska karijera pokazao je i neverovatan rezultat na juče završenom SP u Španiji.

VIŠE: Dirljivo: Košarkaš Partizana u zagrljaju uplakanog mališana

Međutim, Aleksandar retko govori o svom porodičnom životu, pa njegovi obožavaoci znaju vrlo malo o tome kakav je ovaj slavni košarkap privatno.

Kako su domaći mediji pisali prethodnih godina, Sale je srećno oženjen svojom vršnjakinjom Sekom, s kojom je dobio svoje najvažnije i najveće trofeje - ćerkice Taru (15) i Tesu (11). Đorđević priznaje da su on i njegova supruga veoma posvećeni pomaganju ćerkicama oko svakodnevnih školskih obaveza, iako to nije naročito težak zadatak jer su Tesa i Tara dobri đaci.


VIŠE: Tate sa zelenog terena


Porodica Đorđević pre nekoliko godina... Foto: Slobodan Pikula/AMG

"One su nam prva i osnovna briga, pogotovo Seki koja je pored njih stalno, vodi računa o svakom i najmanjem detalju u njihovom odrastanju. Na svu sreću, njih dve su izrasle u dobre, lepo vaspitane devojčice koje dobro uče, nasmejane su i vedre, a trudićemo se da takve i dalje budu. Starija Tara sama ide u školu, a mlađa Tesa još ne. Brinemo se kada krene, ali ona nam uvek pošalje poruku: 'Stigla sam, sve je OK'", otkrio je Sale jednom za Story, kada je dodao i da njegova porodica tri noći nije spavala zbog "leptirića u stomaku" kada je Tesa trebalo da pođe u srednju školu.

On je u tom intervjuu otkrio i da ne čezne da se ostvari i u ulozi oca dečaka.

VIŠE: Luis Suarez - dobar strelac, još bolji tata

"Njih dve su potpuno ispunile i prosvetlile naš život. Nisam imao posebne želje pogotovo posle rođenja prve ćerke koja je bila mezimica i maza, a posebno posle dolaska na svet druge, koja je još veća maza. Zaista sam jako srećan po tom pitanju, a valjda ću biti srećan i kada počnu da upoznaju dečkiće i na njihovim svadbama, ali šta je - tu je", objasnio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Đorđević je dodao da su tinejdžerske godine buran period, zbog čega je važno obratiti pažnju na to da odnos između deteta i roditelja bude otvoren.

VIŠE: Dirljivo i nežno: Gde bismo bili bez svojih tata? (VIDEO)

"Potrebno je mnogo priče, otvorenosti i iskrenosti u odnosu sa decom. Tu je Seka šampion, pošto sve o njima zna, vodi računa, traže joj savete, ali ni ja ne zaostajem. Nemamo tabu teme, pričamo o svemu."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.