"Ovo su vam najsrećniji dani. Želim vam da budete najbolji đaci, da slušate učitelje i da se družite jer je pred vama najlepši deo školovanja", rekao je gradonačelnik, i naglasio da je ponosan što je samo posle mesec i po dana ova škola podignuta na noge.

Gradonačelnik je poželeo svim prvacima srećan polazak u školu, a svim osnovcima i srednjoškolcima na teritoriji Beograda uspeh u novoj školskoj godini

"Škola je u potpunosti okrečena, renovirana je fiskulturna sala, izgrađen košarkaški teren i stvoreni su uslovi da đaci prvaci i sva druga deca u ovoj školi imaju sve uslove za rad i okruženje koje im je potrebno da budu dobri đaci. Ovo je jedna od najlepših škola u Beogradu koju sam posetio jer su đaci savesni, a zidovi bez grafita.

Ova škola je bila prihvatni centar za evakuisaneTokom majskih poplava, OŠ „Jefimija” je pretrpela velika oštećenja. Škola je bila prihvatni centar za evakuisane stanovnike (oko 2.000 ljudi), a u nju je bila premeštena ambulanta, kao i krizni štab. Zahvaljujući donatorima okrečena je celokupna unutrašnjost škole, zamenjen parket u fiskulturnoj sali, izgrađeno košarkaško igralište u dvorištu škole. 

VIŠE:Uskoro obnova vrtića "Veseljko"

Podsetiću, đaci i roditelji iz ove škole bili su među prvima koji su počeli sa čišćenjem škole posle poplava. Za Grad Beograd vrlo je bitno da sve škole dočekaju početak školske godine spremne, a mi ćemo danas otvoriti i novu školu „Danilo Kiš” u naselju Stepa Stepanović koja će biti  202. škola na teriotoriji grada Beograda", rekao je gradonačelnik i dodao da bi do 15. oktobra trebalo da budu završene rekonstrukcije svih ostalih oštećenih škola u Obrenovcu, dok će u međuvremenu đaci na nastavu ići ili u smenama ili će se nastava obavljati na višim, neoštećenim spratovima.

"Najbitnije je da ih što pre osposobimo, a to nije bilo jednostavno jer smo poštovali sve procedure Evropske unije. Moramo biti strpljivi i ako sve ostale škole u Obrenovcu budu ovako obnovljene, onda vredi sačekati. Što se tiče gimnazije, ona je najviše pogođena i za nju je potrebno najviše sredstava i vremena. Za njenu obnovu biće potrebno godinu dana, kako me je obavestio predsednik opštine Obrenovac", istakao je gradonačelnik.

Svečanosti su prisustvovali Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika, Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, i Dragan Jovanović, direktor OŠ „Jefimija”, kao i direktor firme "EKO Srbija", koja je donirala novac za obnovu škole, Goran Dejanović.