S obzirom na to da trudnoću vodi u jednoj privatnoj klinici, Mirka se već uveliko konsultuje sa doktorom. U njegovoj ordinaciji, pišu strani mediji, ne postoji kada, pa Mirka pokušava da sazna gde može da se porodi na taj način.

VIŠE: Vujadin Savić i Mirka Vasiljević čekaju sina!

"Mirka nije jedna od onih žena koje se plaše porođaja, uostalom, kroz sve to je već dva puta prošla, ali je mnogi savetuju da to ovog puta uradi u vodi, jer je ubrzo posle drugog porođaja ostala u drugom stanju", rekao je izvor blizak glumici za Alo. "Ona bi volela da proba porođaj u kadi, ali joj doktor još uvek nije dao zeleno svetlo za to jer je suviše rano. On ju je podržao u toj ideji, ali ukoliko ne bude imala nikakvih bakterija i problema sa pritiskom. Mirka je ipak počela da se raspituje gde to može da uradi, jer su retke klinike u regionu koje imaju tu vrstu porođaja koji ublažava bol tokom kontrakcija."

VIŠE: Porođaj u vodi - udoban dolazak na svet (FOTO)

Inače, porođaj u kadi razlikuje se od klasičnog po tome što se odvija u vodi temperature 37 stepeni Celzijusa. Trudnica ulazi u kadu kada počnu kontrakcije jačeg inteziteta, gde je izložena blagim masažama pod mlazom vode. To ubrzava porođaj i smanjuje bol, pa na taj način porođaj čini prijatnijim. Zavisno od procene doktora, beba može, a i ne mora, da izađe u vodu. Stručnjaci često ovako rođene mališane nazivaju "vodena deca".

VIŠE: Utvrđeni rizici koje nosi porođaj u vodi

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.