Odeljenje je otvorio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je tom prilikom rekao da je Odeljenje neurohirurgije u Tiršovoj jedino odeljenje tog tipa na tercijarnom nivou u celoj Srbiji, gde se godišnje leči oko 1.000 pacijenata, a oko 400 operiše.

"Ako su već deca morala da budu operisana, naše je da im obezbedimo da borave u adekvatnim uslovima. Na ovome nećemo stati, nastavićemo sa sređivanjem ventilacije u prizemlju i renoviranjem prijemnog odeljenja", rekao je Lončar.

U toku prošle godine u neurohirurškim ambulantama obavljeno je 3.983 pregleda i urađeno oko 400 neurohirurških operacija.

Radovi na obnovi odeljenja obuhvatili su zamenu unutrašnje i spoljašnje stolarije, zamenu instalacija, renoviranje toaleta, radnog prostora, kao i opremanje novim krevetima i nameštajem.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić podsetio je da se na ovom odeljenju leče vrlo teški pacijenti i da je ovo dobar način rešavanja problema koji su se nagomilavali u poslednjih 30 godina, piše Tanjug.