Dve majke započele su zanimljivu kampanju na Internetu s jasnim i odličnim ciljem: promeniti to kako današnje društvo vidi žensko telo.

One su fotografisale svoje strije, objavile ove fotografije na društvenoj mreži Instagram i dodale "haštag" s nazivom njihovog pokreta: #VoliteSvojeLinije. Za manje od dve nedelje, pokretu se pridružilo više od 31 hiljade pratilaca! Sve više žena fotografisalo je svoje strije i otkrivalo priče o tome kako su one nastale.

"#VoliteSvojeLinije je foto-kampanja na drtuštvenim mrežama koja ima za cilj da pokaže lepotu ženskog tela", objasnila je jedna mama iz SAD.

Žene različite telesne težine, boje kože, iz različitih kulturnih sredina - a najčešće majke - pridružile su se ovom pokretu i objasnile poreklo svojih strija. Možda i najvažnije dostignuće kampanje jeste to što su žene koje se stide svog tela sagledale problem strija iz potpuno drugog ugla i, možda, prvi put osetile ponos na to kako izgledaju.

"Imam strije od trinaeste godine. Biću iskrena, ne dopadaju mi se. Nikada ne oblačim bikini... Ali mislim da su ove žene prelepe. Hvala vam na ovom profilu na Instagramu", napisala je jedna korisnica ove društvene mreže.

Sve više žena fotografiše svoje strije i otkriva priču o tome kako su nastale, uspešno menjajući shvatanje današnjeg pojma lepote. Pogledajte ove hrabre fotografije i otkrijte nam svoju priču...