Kada je prethodni put popara bila na meniju, deca su povraćala, zbog čega je vaspitačica Ljiljana Jovanović i odbila da je da deci kada je stigla narednog puta. Popara je bila retka, smrdela je na buđ, tvrde zaposleni.

Istog jutra, vaspitačica je o tome obavestila medicinsku sestru, kuvaricu, nutricionistu, a ona direktora i pravnika. Međutim, ni tada nije uzet uzorak popare niti je ona poslata na analize, već su vaspitačicu nakon dva meseca disciplinski kaznili.

VIŠE: Kako se leti čuva hrana za bebu

Stana Đukić, sekretar PU „Radost“, u čijem sklopu je i vrtić “Neven”, tvrdi, međutim, da su sve to laži.

"Iz centralne kuhinje sprema se hrana za 700 dece u čačanskim vrtićima. To jutro je u obdaništu 'Neven' istu poparu doručkovalo 150 mališana, a samo je ona od svih vaspitača imala zamerke na obrok i prosula doručak. I pored toga što je zaposlenima najstrože zabranjeno da deci daju bilo kakvu hranu sa strane, jer obroci moraju da budu pod strogom kontrolom Zavoda za javno zdravlje, Jovanovićeva je kupila tri kifle koje je podelila svojoj grupi. Tako su deca praktično ostala bez doručka. Nije na vaspitačima da odlučuju da li neka hrana ima ređu ili gušću strukturu. O tome se stara nutricionista. Protiv Ljiljane Jovanović je sproveden disciplinski postupak i ona je kažnjena zbog samovolje", kaže Đukićeva za Blic.

VIŠE: Zbog čega je važan iskren odnos između roditelja i vaspitača

Mnogi roditelji su, međutim, stali u odbranu vaspitačice i uputili otvoreno pismo podrške. Roditelji su naveli da je Ljiljana Jovanović strpljiva, vedra, iskrena, pravična, puna razumevanja i dragocenog iskustva, kao i da uživa njihovo puno poverenje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.