Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Krpelji na drveću, oprez!

Usled neodgovarajućih vremenskih uslova na mnogim lokacijama u prestonici nije bilo mogućnosti za zaprašivanje, te je potreban poseban oprez pri odlasku u prirodu, apeluju iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

  Izvor: Foto: Shutterstock


U Srbiji su najčešći ovčiji krpelji koji su potuno slepi i žive na vrhovima drveća čekajući da ih neko zakači. Apel iz Zavoda za biocide je da se nose kačketi i šeširi dok se boravi u prirodi da bi se smanjio broj zaraženih koliko god da je moguće.

Ukoliko primetite krpelj na detetovom ili svom telu važno je da se odmah obratite najbližoj ambulanti. VIŠE: Prva pomoć kod ujeda insekta

Novica Stajković, član gradske komisije za suzbijanje krpelja, izjavio je da se broj krpelja povećao krajem aprila, ali da uslova za zaprašivanje nije bilo zbog kiše koja ja učestalo padala. U parku kod Šeste beogradske gimnazije ih ima toliko da padaju prolaznicima na glavu!


VIŠE:Kako zaštititi decu od krpelja

Za sada su zaprašeni najaktuelnije zelene površine u Beogradu poput Košutnjaka, Topčidera, Senjaka, Dedinja, Pionirkog parka i Ušća, dok na zaprašivanje i dalje čekaju Banovo brdo, Miljakovačka šuma, Ada, Avala, Zvezdara, Lipovica, Bele vode i Bojčinska šuma. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica