Dom omladine poziva svu decu u uzrastu od 10 do 15 godina da učestvuju u radionici koja će biti organizovana u okviru manifestacije "Mesec sletanja na Mesec", a u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije i Aeroklubom "Franjo Kluz".

U radionici će učestvovati instruktori, članovi reprezentacije i mnogostruki šampioni u raketnom modelarstvu. Na radionici će se izrađivati papirna maketa rakete SATURN 1B iz programa "Apolo 7" kao i dve veće rakete iz vojnog američkog programa. Po završetku radionice biće organizovanje puštanje raketa.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mail adresu radionice@domomladine.org sa naslovom "Radionica raketnog modelarstva" u kome trebate da napišete ime, prezime, uzrast deteta kao i broj telefona roditelja. Rok za prijavu je nedelja 13. jul a svi kandidati će biti obavešteni mejlom. Broj mesta je ograničen pa će tako spisak učeniska biti objavljen na Fejsbuk stranici i sajtu Doma Omladine. 

Svi polaznici će po završetku obići izložbu maketa u Holu Amerikane, a izložbu različitih maketa učenici i posetioci će moći da pogledaju tokom pet dana trajanja radionice.