Inspirisana reklamom iz pedesetih godina prošlog veka, u kojoj devojčica spušta donji deo kupaćeg kostima i vidi joj se razlika u boji kože nastala usled sunčanja, Džil Vajt iz Severne Karoline je na isti način fotografisala svoju ćerkicu. Međutim, na njoj se video deo zadnjice njene ćerke, pa su fotografiju neki korisnici Fejsbuka prijavili kao neprimerenu, a Džil je dobila molbu od ove društvene mreže da ukloni spornu fotografiju ili onemogući da drugi vide njen profil.

Vajtova se odlučila za treće rešenje – ignorisala je ovu poruku.

Naime, ona u uslovima korišćenja Fejsbuka nije pronašla nijednu stavku koja sugeriše da je zabranjeno obavljivanje ovakvih fotografija, ali to nije sprečilo zaposlene u čuvenoj kompaniji da joj blokiraju nalog na 24 sata i, potom, uklone fotografiju.

Zbog toga je Vajtova u Fotošopu dodala veliki smajli preko stražnjice svoje devojčice i ponovo objavila fotografiju. Ovaj put, nije bilo problema.

"Mislim da većina majki vidi ovu fotografiju kao bezazlenu, ali shvatam da je i zaštita važna", rekla je Džil Vajt za Popsugar. "Čini mi se da je moja najveća greška bila to što nisam podesila svoj profil tako da u njega uvid imaju samo moji prijatelji. U budućnosti ću obratiti više pažnje pri objavljivanju tako privatnih fotografija."

Ipak, ovaj događaj pokrenuo je lavinu negativnih komentara, baš kao i nedavni slučaj kada je s Instagrama uklonjena fotografija devojčice koja podiže majicu i gleda svoj stomačić.

Kakvo je vaše mišljenje?