Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neodoljivi robot štiti decu od elektronskog nasilja

Neobičan mekani robotić „Petimos“ napravljen je kako bi zaštitio najmlađe koji koriste Internet od stupanja u kontakt s osobama koje bi ih mogle ugroziti.

 Izvor: Foto: Keio - NUS Cute Center

Ovog robota je osmislio i napravio student Nacionalnog Univerziteta Singapura Adrijan Dejvid Čeok, koji je najpre dizajnirao mašinu koja bi brinula o bezbednosti dece na Internetu, a potom je „oživeo“ neodoljivim motivima i dodacima, zahvaljujući kojima „Petimos“ podseća na plišanu igračku.

Naime, prema nekim istraživanjima, samo u Americi je 18 odsto dece uzrasta između osam i deset godina ugroženo pri korišćenju Interneta, pre svega iz razloga što su registrovani na brojnim sajtovima.

Ovaj robot ima zadatak da ne dozvoli da virtuelnim putem neznanci stupe u kontakt s detetom tako što, kada nasilnik pokuša da kontaktira maloletno lice putem društvenih mreža, „Petimos“ obavesti roditelje da dete ima novi zahtev za prijateljstvo.

Trenutno ovaj robot funkcioniše samo na nivou društvene mreže Petimo-World, ali se proizvođač nada da će ona uskoro sarađivati i sa ostalim popularnim društvenim mrežama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica