Manjak anesteziloga u novosadskom porodilištu, u kojima se porađaju i žene iz drugih gradova u Vojvodini, doveo je do toga da ne mogu sve trudnice, koje su izrazile želju za epiduralonom anestezijom, da dobiju ovu injekciju za porođaj.

"Porodila sam se pre mesec dana u Betaniji i suprug i ja smo uplatili 15.000 dinara za epiduralnu anesteziju. Međutim, kada je porođaj počeo bila je ponoć i sestra mi je rekla da epidural neću moći da dobijem jer se u trećoj smeni ona ne daje. Razlog je, objasnili su, manjak anesteziloga i sutra su mi vratili novac koji su smo uplatili. Bila sam u šoku što u najvećem vojvođanskom porodilištu nema dovoljno anesteziologa. Em su oni razapeti na sve strane jer ne mogu sve da postignu, em su trudnice nezadovoljne što ne mogu da dobiju uslugu koju žele", kaže novopečena majka Branislava Trninić.

Nova zapošljavanja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, kao i uostalom u svim zdravstvenim ustanovama, može da odobri jedino Ministarstvo zdravlja, piše 24 sata.

U Betaniji kažu da su sve trudnice na vreme informisane o ovoj situaciji.