I dok većina dečaka njihovog uzrasta slobodno vreme provodi ispred računara, devetogodišnji Strahinja i jedanaestogodišnji Svetozar Maksimović, kao i njihov dvanaestogodišnji drugar Teodor Radović, rešili su da pomognu ugroženom stanovništvu koliko god mogu, piše 24.sata.

Naime, humani dečaci zacrtali su sebi cilj i krenuli da ga ostvare. Tri mališana obišla su nekoliko zgrada i zazvonili na svaka vrata predstavivši se na sledeći način:

“Izvinite, mi skupljamo pare za ugrožene u poplavama. Da li možete da pomognete?”

Strahinja, Svetozar i Teodor došli su do cilja: sakupili su zacrtanih 10 hiljada dinara.

"Neko nam je davao 50, neko 100, neko 200, a neko čak i 1.000 dinara. U svakom slučaju, rešili smo da damo sve od sebe da dođemo do 10.000 dinara i uspeli smo u tome", pohvalili su se humani dečaci.

Želja da pomognu ugroženom stanovništvu bila je jača od svega: mladići su u samoposluzi natrpali najneophodnije stvari za ugrožene u kolica koja su maltene bila veća od njih!

"Čuli smo da su trenutno najpotrebnije neke stvari za higijenu i voda, pa smo zato kupili dosta sapuna, pasti za zube, krema, četkica, flaširane vode... Malo nam je bilo teško da guramo tako puna kolica, ali ni to nam nije bio problem. Nadamo se da će ovo bar malo pomoći ljudima, a mi ćemo se potruditi da ne stanemo ovde i uradimo još nešto", kaže vesela tročlana družina.

Strahinja, Svetozar i Teodor služe kao primer da svako od nas može da pomogne, samo je pitanje koliko ko u sebi ima dobre volje. Kada su u pitanju ovi dečaci i deca slična njima, izreka "Na mlađima svet ostaje" uliva veliko poverenje.