Četvrogodišnja Milena Vujičić najbolji je primer da nam mlađi mogu pokazati kako se u nekim trenucima treba ponašati – sasvim spontano i iskreno, piše B92.

"Idem s tatom da kupim vodu za te koji su izgubili kuće. Baka mi je dala novac, a ja sam to štedela da mlađem bratu kupim bicikl“, kaže ova preslatka devojčica. "Pošto sam videla na televiziji da su ljudi siromašni, ja i tata smo išli da kupimo vodu i da im damo nekoliko naših stvari koje su mom bratu male.“

Da pruži svoj doprinos niko je nije terao, a ovim činom uspela je da iznenadi čak i one koji je najbolje poznaju - svoje roditelje.

"Kada je videla da mama i tata zabrinuto gledaju televiziju pitala je šta se dešava. Objasnili smo joj zato što je ne štedimo od takvih vesti, nakon čega je ona odlučila da nam da svoje pare koje je štedela bratu za bicikl“, kaže ponosna mama.

Iako ne razume šta se to u našoj zemlji dogodilo nije joj bilo teško da se odrekne nečega što je ona želela. Milena je deci koja nemaju više ništa poslala neke svoje igračke, a da može pomogla bi i više.