Autor scenarija, stihova i muzike je profesor Fakulteta muzičke umetnosti Milanković, koja je pored bogatog i raznovrsnog opusa, srpskoj publici poznata po brojnim programima za decu, autor je i brojnih kompozicija naručenih za školska takmičenja, festivale i koncerte.

Predstavu će izvesti pozorišna trupa nastala 2010. godine u okviru predmeta Improvizacija za glas i klavir. Idejni tvorac i rukovodilac trupe je Milanković a članovi su: Anita Savić, Nevena Trivić, Stanislava Budišin, Nina Palinkaš, Kaća Zenović, Dalija Čukvas i Milena Miladinović.

Publiku kroz predstavu "S ove strane muzike" vode studenti master studija Muzičke pedagogije FMU. Režiser predstave "S ove strane muzike" je Aleksandar Nikolić.

Priča "S one strane muzike" smeštena je u sadašnje vreme i bavi se temama prilagođavanja znanju, zajedništvu, odrastanju. Mjuzikl je za decu od tri do 14 godina, sačinjen je od brzih dijaloga i zaokruženih muzičkih numera čiji se slojevit sadržaj može pratiti na više različitih nivoa, najmlađa publika kao bajkovitu priču a deca starijeg uzrasta se na zabavan način muzički opismenjuju.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Izbor: Tanjug