Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena treća sezona akcije "Sportski čas – Ispravi se"

Ovogodišnja sezona nacionalno rasprostranjene eduaktivne akcije čiji je cilj promocija sporta završena je odbojkaškim mečom koji su odbojkaši Crvene Zvezde i Partizana odigrali s beogradskim osnovcima.

  Izvor: Foto: Promo

Poslednju odbojkašku utakmicu u okviru akcije „Sportski čas – Ispravi se“ proslavljeni odbojkaši Maksim Buculjević, Nataša Čikiriz i Slađana Mirković odigrali su s više od dve stotine osnovaca i time je uspešno završena još jedna sezona ove akcije. Nakon tri godine trajanja projekta i 29 uspešnih akcija širom Srbije, na Sportskom času je učestvovalo više od pet hiljada osnovaca, a rezultati sa terena pokazali su da se nakon svakog održanog sportskog časa interesovanje za odbojku u određenoj sredini poveća za 15 odsto.

Ova akcija pokrenuta je 2011. godine, nakon što su rezultati sistematskih pregleda pokazali da u određenim sredinama čak 60 odsto mališana, odnosno svako drugo dete ima neki oblik deformiteta kičme. U akciji su učestvovali i lekari fizijatri ili fizioterapeuti, a više od pedeset odbojkaša prvoligaša, kroz igru i druženje, motivisalo je decu da treniraju odbojku, kao najbolji dvoranski sport koji se preporučuje za pravilan telesni razvoj dece.

„Naša želja je bila da motivišemo decu da se odvoje od računara i televizora i počnu da se bave sportom, jer je krivljenje kičme kod dece uzrasta od 11 do 14 godina sve izraženiji problem, što su pokazali i rezultati sistematskih pregleda sprovedeni u osnovnim školama širom Srbije. Zbog toga smo u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga, još oktobra 2011. godine pokrenuli ovu akciju i sada sa ponosom možemo da kažemo da već tri školske godine timovi sastavljeni od lekara fizijatara i odbojkaša aktivno rade sa decom, motivišući ih da se bave sportom i igraju odbojku, kao našu preporuku“, objašnjava Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja, koje je pokrenulo inicijativu za ovu akciju, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica