"Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne" naziv je pozorišne predstave koja je namenjena deci uzrasta preko sedam godina i koja, prema rečima rediteljke Anđelke Nikolić, govori o tome kako nikada ne postoji samo jedno rešenje i samo jedan kraj.

U predstavi igraju Vladislava Đorđević, Marijana Vićentijević Badovinac, Jovo Maksić, Jelena Ilić, Jovana Cvetković i Bojana Mišić.


Šta odrasli hoće od mene?

Adaptacija: Milan Marković i Anđelka NikolićRežija: Anđelka NikolićScena i kostim: Dejan DošljakIzbor muzike: Anđelka NikolićScenski pokret: Bojana MišićSaradnja na adaptaciji: Irena Ristić

Šta je moja dužnost? Šta da radim ako se ne slažem sa pravilima koja je smislio tamo neki čovek mnogo mnogo pre nego što sam se ja rodio?
Brehtov nauk o potrebi za mudrim preispitivanjem "starih pravila" je više nego aktuelan danas, kada se odnos prema tradiciji uglavnom svodi na odbacivanje sa prezirom ili slepo poštovanje - dva, podjednako pogrešna odgovora. Breht nas uči jednu naizgled sasvim očiglednu istinu: o stvarima koja nam se događaju treba pre svega dobro razmisliti.


Milan Marković, dramaturg