Na ovom spisku su se našle Viktorija Bekam, Kim Kardašijan, Bijonse, Keri Vošington, Kristina Agilera, Šakira, Sandra Bulok, Tina Fej i druge majke koje su proglašene „roditeljima koji nas neprestano inspirišu da težimo većem i boljem“.

Međutim, na ovoj listi nisu samo imena holivudskih zvezda i dama iz sveta muzike, već su tu i žene iz sveta književnosti i zabave, mode, biznisa i ekonomije, vesti i marketinga, politike, prodaje, proizvodnje, filantropije i tehnologije i nauke.

Časopis „Zaposlena majka“ objavljuje ovu listu svake godine s ciljem da žene koje su „pokazale talenat, poslovne sposobnosti, inovativan duh i odvažnost“ dobiju zasluženo priznanje jer su na više načina imale uticaj na svet.

„Lista za ovu godinu je izdvojila grupu žena koje su uspele da uspostave ravnotežu između svojih zahtevnih karijera i porodice“, istakla je Dženifer Ovens iz „Zaposlene majke“ . „Od žena koje diktiraju trendove do velikih zvezda, one su inspirišuća grupa koja pokazuje da je život karijeristkinje i, ujedno, majke moguć.“