U opisu posla predsednika SAD je, između ostalog, prisustvovanje prijemima u ambasadama, formalnim večerama i dobrotvornim okupljanjima. Neizostavno, njega na ovim događajima prate supruga Mišel i ćerke Malija i Saša. Tinejdžerke iz porodice Obama, ipak, ne uživaju naročito u ovim obavezama, ali su njihovi roditelji pronašli način da ih nateraju da se uključe u zabavu.

„Barak i ja smo kao i svi ostali roditelji. Obožavamo da ih sramotimo“, otkrila je Mišel tokom razgovora u jednoj televizijskoj emisiji. „Ako deluju nezainteresovano, ja se nagnem prema njima i kaže:’Ukoliko se ne nasmešite, počeću da plešem. Počeću da plešem!’ Barak im onda kaže:’Ja ću početi da pevam. Počeću da pevam. Počinjem.“

Kako Mišel Obama, smatra, ovakva zabavna porodična iskustva su neophodna kako bi deca živela normalno. Sada kada su njene ćerke tinejdžerke, one se zanimaju za različte školske i vannastavne aktivnosti, vožnju automobila, izlaske i raspuste.

„To je nešto s čime se nose svi roditelji, osim što mi moramo da mislimo o detaljima poput njihovog obezbeđenja, a pokušavamo da to činimo tako da njima ne bude neprijatno“, završila je Prva dama.

Ovaj zabavni i otvoreni intervju novinar emisije „Keli i Majkl“ je vodio na Uskrs, kada Bela kuća otvara svoje kapije za mališane Amerike kako bi po travnjaku tragali za uskršnjim jajima i uživali u druženju.