Fondacija „Novak Đoković“ snimila je, povodom Međunarodnog dana sporta, video-kampanju „Odluči se za sport“, kojom se ističe da je detinjstvo ispunjeno sportom važno jer omogućava usvajanje zdravih navika i građenje ličnosti.

„Važno je da svoje slobodno vreme mališani, ali i tinejdžeri ispune kvalitetnim aktivnostima. Osim toga, tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druže i zabavljaju. Ako ovakve navike usvojite kada ste mali, rekreacija i sport će postati stil vašeg života i to je ono što je bitno. Ne morate biti profesionalni sportista, ali ne zapostavljajte telo, ni zdravlje”, smatra teniser.

Ovoj kampanji pridružila se i Ivana Španović, atletičarka koja nas sve češće raduje svojim sportskim uspesima.

„Sigurna sam da će zahvaljujući ovom spotu i uopšte obeležavanju Dana sporta do ljudi širom naše zemlje i sveta stići poruka kako je važno i zdravo baviti se sportom, bilo rekreativno ili profesionalno. Sport izvlači ono najbolje iz čoveka”, rekla je Ivana.

U spotu su učestvovali i Dejan Bodiroga, karatista Marko Antić, stonoteniserka Sanja Mitrović, kao i brojni drugi mladi teniseri, fudbaleri, košarkaši, rukometaši i rekreativci.