Na prethodnoj humanitarnoj akciji "Doktori klovnovi" bili su prisutni i klovnovi iz drugih zemalja, ali ovaj put, Smehuljko je bio sam.

"Ne znam koji je razlog za to. Da li nedostatak novca, svetska ekonomska kriza, trenutno političko stanje ili se organizatorima moj program najviše dopao?", pita se dobroćudni klovn.

Smehuljko je održao sedam besplatnih nastupa za decu obolelu od raka, decu sa posebnim potrebama, nezbrinutu decu, kao i za decu iz ruskih vrtića, kao znak prijateljstva između Rusije i Srbije.

Klovn Smehuljko bio je veoma zadovoljan saradnjom sa decom, koja su bila spremna na interakciju, aktivno su učestvovala u mađioničarskim trikovima, pravila razne oblike od balona, a bili su zainteresovani i za lutke-marionete, dečje igrice, pesme i šminkanje.

"Najteži trenutak mi je bio nastup za decu sa posebnim potrebama koja su bila veoma obolela, kao i kada sam šminkao devojčice obolele od raka, a sve su poželele da budu princeze", priznao je Smehuljko.

Klovn Smehuljko kaže i da je shvatio jednu veliku istinu:

"Nastupao sam u mnogim zemljama širom sveta i ustanovio da postoji jedan univerzalan dečiji jezik - jezik srca, koji je svugde isti. Iako nisam znao ni reči ruskog, to nije bio nikakav problem da se mi dobro sporazumemo i super provedemo."

Kako Smehuljko sam kaže, urađeno je nešto lepo, deca su bila veoma srećna, zadovoljna i ispunjena, što je najvažnije za misiju jednog klovna.

U galeriji pogledajte kako je izgledalo druženje Smehuljka sa decom.

Biljana Marković

Klovn Smehuljko održao sedam nastupa za bolesnu i napuštenu decu u Rusiji i time završio humanitarnu misiju "Doktori klovnovi".