U Domu sindikata, 22. marta od 19 časova održaće se koncert popularnih "Kolibrića" koji će pevati pesme uz koje su odrastale mame i tate današnjih mališana, a na njihovom repertoaru naći će se pesme s najnovijeg albuma ovog hora, koji je objavljen pod nazivom "Kolibri planeta".

Aktuelni album snimljen je nakon pauze u snimanju koja je trajala čak dve decenije. Naime, u  maju 2012. godine na velikoj audiciji odabrano je trideset petoro najmuzikalnijih mališana, nakon čega su otpočele pripreme za snimanje novog albuma.

Izabrani "Kolibrići" koji danas nastavljaju pedesetogodišnju tradiciju čuvenog hora sarađivali su s najvećim zvezdama domaće muzike, koje su rado prihvatile poziv Muzičke produkcije RTS-a da komponuju za ovaj hor. Među kompozitorima su se našli Bajaga, Bora Čorba, Čutura, Neša Galija, Rambo Amadeus, Neverne bebe, muzičarke iz grupe "Frajle", Marčelo, Bane Lalić, Lena Kovačević, Srđan Marković, Dejan Cukić i drugi, a nove pesme su već postale hitovi, zbog čega je ponuđeno još jedno izdanje dostupno na teritoriji Srbije i Crne Gore.


Album "Kolibri planeta" osmišljen je za decu-slušaoce 21. veka, što znači da prati trendove, ali se ipak oslanja na kvalitet i tradiciju koju je utemeljila dugogodišnja dirigentica hora "Kolibri" Milica Manojlović.

Dirigent na koncertu biće Ljiljana Ranđelović, a gosti "Kolibrija" biće Dečji hor RTS-a i gosti iznenađenja.