Dame će imati priliku da besplatno pohađaju Beogradsku poslovnu školu, a Mali je istakao da mu je potpisivanje ovog sporazuma jedan od najlepših trenutaka otkad je na čelu Privremenog organa. Korisnicama Sigurne kuće time je, naime, omogućeno da steknu visoko obrazovanje i kasnije nađu bolje plaćen posao. Ipak, dodao je da je inicijativa za Sporazum potekla od jedne od korisnica Sigurne kuće, koja nije imala finansijskih sredstava da nastavi s pohađanjem Beogradske poslovne škole nakon završene prve godine studija.

„Upravo nas je ta inicijativa i podstakla da pokrenemo razgovore sa Beogradskom poslovnom školom, kako bi tim ženama omogućili besplatno visoko obrazovanje i sigurnu budućnost. Prvi korisnik ovog prava će biti osoba od koje je i potekla inicijativa. Ona  će već naredne sedmice potpisati ugovor sa ovom obrazovnom ustanovom, a Grad Beograd će joj posle studija pomoći oko zaposlenja”, rekao je Mali i naglasio da će prilikom zapošljavanja u Gradskoj upravi i komunalnim preduzećima prednost imati dame iz Sigurne kuće.

Iako Grad svakoj od korisnica po napuštanju Sigurne kuće donira po 11.000 dinara i još pet hiljada za svako dete, ta pomoć nije dovoljna, kako ističe Mali, zbog čega je obrazovanje najsigurniji i najdugoročniji način da se ovim mamama obezbedi sigurna budućnost.

Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, priznala da je ovo bio jedan od najlepših Dana žena u njenoj karijeri i zahvalila se Gradu.

"Zahvaljujem se gradu Beogradu jer pomažući korisnicama Sigurne kuće pomažu i njihovoj deci kojoj je potrebno normalno odrastanje, a koje nisu imala u porodicama u kojima su živela. Mi pomažući njima pomažemo našim budućim generacijama", zaključila je Stanojevićeva.