Mama šestogodišnje Suri i bivša supruga Toma Kruza, ne spada u slavne mame koje vaspitavanje deteta prepuštaju drugima. Veoma je uključena u Surino odrastanje i smatra da, iako su se vremena rapidno promenila, osnovni principi roditeljstva ostaju isti.

"Deca imaju uvid i mnogo toga što mi nismo imali i pretpostavljam da svaka generacija ima stav ’O, Bože, to se potpuno razlikuje od mog načina odrastanja’", rekla je Kejti za apsilski broj magazina "El". "Mislim da su osnove veoma važne. Za mene, najvažnija stvar je da moje dete uvek zna koliko je voljeno i da o sebi misli pozitivno – da je ono što radi i kakva jeste posebno i važno.“

Tridesetpetogodišnja glumica otkrila je da je majčinstvo umnogome promenilo njeno viđenje života i da pripadnice svog pola izrazito poštuje.

"Smatram da nam naša iskustva omogućavaju da bolje razumemo i same sebe i šta je, zapravo, važno. Imam tri starije sestre i brata, išla sam u žensku školu, zbog toga sam oduvek bila ’obožavateljka žena’. Podržavam svoj pol i verujem da zahvaljujući svojim iskustvima mi imamo bolji uvid u sopstveni svet, ali i u druge", objasnila je Kejti.