Pre četiri godine, jedan medicinski časopis objavio je da je utvrđena veza između vakcinacije i autizma, nakon čega se veći broj roditelja širom sveta pobunio. Ubrzo nakon toga, pojavila se informacija da naučnik koji je sproveo sporno istraživanje nije bio u potpunosti iskren pri korišćenju nekih podataka iz 1998. godine. Uprkos tome, dosta je roditelja koji se još uvek snažno protive vakcinaciji.

Jedna od njih je Kristin Kavalari, zvezda rijalitija “Laguna Beach: The Real Orange County” i serije “The Hills”, koja je tokom svog gostovanja u jendoj emisiji televizije FOX otkrila da nije svog jednogodišnjeg sina  odvela na vakcinisanje.

“Znate šta, pročitala sam previše knjiga o autizmu. Postoji grupa pedijatara koji sebe nazivaju ‘Houmsted’. Niko od njih nije vakcisiao svoje dete I nijedno od njihove dece nema autizam. S druge strane, danas je jedan od 88 dečaka autističan”, objasnila je Kristin. “To je zastrašujuća statistika. Vakcine su se vremenom menjale – danas u njima ima više žive!”

Kristin je trenutno u drugom stanju i čeka još jednog dečaka, a sudeći po njenom oštrom stavu – vrlo je verovatno da ni  njen drugi sin neće biti vakcinisan.

U našoj zemlji je vakcinacijaobavezna, a nedavno je saopšteno da će, u budućnosti, roditelji čija deca nisu vaksinisana biti novčano kažnjavani.