Milioni turista svake godine dolaze do Kineskog teatra na Holivud bulevaru kako bi videli otiske šaka i stopala poznatih holivudskih zvezda, ali će od sada imati priliku da pogledaju i utisnute šape najpametnijeg psa na svetu iz animiranog filma "Gospodin Pibodi i Šerman 3D".

Ovom svečanom događaju prisustvovali su i čuveni psi poput Rin Tin Tina, Lesija i drugih, kao i glumci koji su pozajmili glasove glavnim junacima u originalnoj verziji filma "Gospodin Pibodi i Šerman 3D" - Taj Barel (Gospodin Pibodi) i Maks Čarls (Šerman).

Gospodin Pibodi je poslovni gigant, pronalazač, naučnik, laureat Nobelove nagrade, gurman, osvajač olimpijske medalje i genije - koji je, uz to, sasvim slučajno, pas. Zahvaljujući superiornoj inteligenciji Gospodin Pibodi uspeva da ostari neverovatne stvari, ali nekada je teško običnim ljudima da se nose sa njim - ili da shvate o čemu on priča. Šerman, dečko koga je usvojio, je jedina stvar koja mu predstavlja izazov. Gospodin Pibodi se posvećuje Šermanu, zahvaljujući kome uči jednu stvar koju i genijalci teško mogu da shvate, a to je roditeljstvo. Kada se u priču umeša i vremeplov VEJBEK, počinje nesvakidašnja avantura najdarovitijeg psa na svetu i malo manje pametnog dečaka na putu kroz istoriju čovečanstva.

Ovo je radnja komične avanture "Gospodin Pibodi i Šerman 3D", koja je sinhronizovana na srpski jezik. Glas glavnom junaku, Šermanu, pozajmiće prvak pozorišta "Atelje 212", Svetislav Bule Goncić, dok će ostalim likovima glas dati glumci: Radoslav Milenković, Jasmina Avramović, Jadranka Bugarski,  kao i deca, polaznici škole "Bis", Marija Simović i Vasa Prvulović, čiji je mentor glumica Dušica Novaković. Studio "Dreamworks" je režiju sinhronizacije ovog filma na srpski, poverio glumcu Draganu Vujiću - Vujketu.

Animirani film "Gospodin Pibodi i Šerman 3D" 6. marta stiže i u naše bioskope, a pretpremijerno biće prikazan u bioskopu Cineplexx Delta City 1. marta.